RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
zondag 11 augustus

21:00

Niemand minder dan Raymond van het Groenewoud sluit op zondag 11 augustus Herbakkersfestival 2024 af! De Belgische godfather van de Nederlandstalige rock-‘n-roll staat al meer dan 50 jaar op de planken. Hij heeft ontelbare hits op zijn naam staan.

‘Meisjes’ uit 1977 is nog steeds een van de populairste Vlaamse rocknummers. Daarnaast behoren songs als ‘Vlaanderen boven’, ‘Je veux de l’amour’, ‘Chachacha’, ‘Brussels by Night’, ‘Liefde voor muziek’ en ‘Twee Meisjes’ tot het collectieve geheugen.

Begin 2018 won Raymond van het Groenewoud de Lifetime Achievement Award op de MIA’s. Volgens de organisatoren heeft Raymond van het Nederlands een rocktaal gemaakt en is elk optreden van hem er een om in te kaderen. Zijn songs beschouwt de jury als cultureel erfgoed. De award was echter géén signaal voor Raymond om het rustiger aan te doen, integendeel. In oktober van vorig jaar verscheen zijn zeventiende studioalbum ‘Egoïst’.

Raymond was meer dan vijftien jaar de vaste afsluiter van de Gentse Feesten, met legendarische optredens op het Walter De Buckplein die tot in de vroege uurtjes bleven doorgaan. Eeklo, zet je schrap! 

Mobirise