Kids With Buns

KIDS WITH BUNS
zondag 11 augustus

19:30

Het is intussen al vijf jaar geleden sinds Marie Van Uytvanck en Amber Piddington voor het eerst samen op een podium stonden, tijdens de voorronde van Sound Track 2019 in muziekclub N9. Wat aanvankelijk een noodoplossing was – Amber verving last minute een zieke gitarist - viel zo goed mee dat de twee besloten voortaan een band te vormen.

Kids With Buns maakt weemoedige bedroompopliedjes over wat op hun hart ligt. Eerste singles ‘1712’ en ‘Bad Grades’ vielen in de smaak, in augustus 2020 schopten ze het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally en in januari 2021 wonnen ze De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Niet veel later klom ‘Bad Grades’ tot de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel.

Debuutalbum ‘Out of Place’ is uit sinds oktober 2023. Het is een openhartige coming-of-ageplaat. Samen met bassist en toestenist Stijn Konings en drummer Dajo Vlaeminckx werkten ze hun sound verder uit, geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Ben Howard en Girl in Red. Het album staat vol intieme indierock, gedreven door de melodieuze gitaren van Amber en de unieke diepe stem van Marie. Dat resulteert in sad bangers om op te dansen tijdens een mental breakdown in de badkamer.

Free AI Website Maker