Iskander Moon

ISKANDER MOON
zondag 11 augustus

18:15

De 23-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten. Zo ging hij als jong broekie op tour met het koorensemble Collegium Vocale en schreef hij polyfone composities voor mannenkoor Dionysos Now! Ook buiten de klassieke wereld was hij actief in het tuxedorock-trio HYPER! en de fusion band Shikata Ga Nai. Daarnaast werkte hij als producer, sessie-muzikant en songwriter voor onder andere Mooneye, The Starlings, Ibe en Camille.

Tegelijkertijd timmerde hij onder zijn alter ego Iskander Moon in alle stilte aan de weg als solo-artiest. Daarvoor trok hij voor langere periodes naar plekken als New York, Berlijn, Boston en Firenze om er zich onder te dompelen in de lokale scene. Hij maakte er indruk met zijn warme tenorstem, én schreef en passant een berg fonkelende folkpop songs.

Iskander Moon brengt simpele, integere popsongs met pakkende teksten. Denk Bon Iver, James Bay en Tom Odell. Single ‘Saturday Silence’ kreeg airplay op Studio Brussel, MNM en Radio 2, en verzamelde intussen al bijna 700.000 plays op Spotify. Het nummer was de voorloper van debuut-EP ‘Are You Lost Here’ die uit is sinds april.

Best AI Website Creator